|
|
#31 (permalink) |
![]() Kayıt Tarihi: 22.07.09
Yer: tsfan!!
Takım: Trabzonspor
|
Basketbol takımımızın web sitesi açıldı.
Yayın hayatına başlayan "www.trabzonsporbasket.com" sitesinde kulüp ve takım bilgilerinin yanı sıra güncel haberler de yer alıyor.
|
| Reklam |
|
|
|
#37 (permalink) |
|
|
Basketbol takımımız 2’de 2 yaptı
![]() TB2L dörtlü final grubunun ikinci gününde Yozgat’ta oynanan ilk maçta basketbol takımımız, Hacettepe Üniversitesi’ni 73-66 yendi. Erkekler İkinci Ligi dörtlü final grubunun ikinci gün ilk maçında takımımız ile Hacettepe Üniversitesi karşı karşıya geldi. Mücadeleden takımımız, 73-66 galip ayrıldı. Caner Öner 16 sayı ile maçı tamamlarken, Harold Jamison, 12 sayı, 13 ribaund ve 3 asistlik performansı ile ekibimizin diğer bir etkili ismi oldu. Karşılaşmaya Hacettepe Üniversitesi, 3 sayı çizgisinin gerisinden Serhan Derinbay-Berent Kavaklıoğlu ikilisinin 3 sayılık basketleri ile hızlı başladı. Boyalı alandan Hadi Özdemir ile ilk sayılarına ulaşan Bordo Mavili ekibimiz, İlker Türel’in 3 sayılık basketi ile çabuk toparlandı ve Harold Jamison’ın basketi ile 3. dakikaya 8-6 önde girdi. Rakibinin oyun kurcusunu baskılı savunma ile durdurmaya çalışırken, Jermaine Dearman’ın basketine Caner Öner’in içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle yanıt veren, Trabzonspor, Özellikle savunma ribaundlarında etkili olarak hızlı hücumlarla rakip potaya topu taşıyan takımımız, özellikle savunma ribaundlarında etkili olarak hızlı hücumlarla rakip potaya topu taşıdı ve 7. dakikanın içinde skoru 16-8’e taşıdı. Kemal Tunçeri’nin 3 sayılık basketi ile suskunluğunu bozan Ankara temsilcisi, Hakan Yapar ve İlker Türel’in sayılarına engel olmadı. İlk periyodu Trabzonspor, 21-14 önde tamamladı. İkinci periyoda üst üste 4 hücumdan boş dönen rakibi karşısında Fırat Aydemir, İlker Türel ve Harold Jamison’ın basketleri ile çok hızlı bir giriş yapan Bordo Mavililer, 8-0’lık bir seri yakaladı ve farkı 13. dakikaya girilirken 15 sayıya çıkarttı (29-14). Melih Yavşaner’in 3 sayılık basketi ile bu periyodun ilk sayılarını bulan Mor Beyazlılar, topu içeriye indirerek Jermaine Dearman’ı sayı yollarında kullanmaya çalıştı. Alan savunmasına iyi hücum edemeyen ve basit hatalarla top kayıpları yapan rakibi karşısında Berent Kavaklıoğlu’nun devreye girmesiyle farkı eritmeye başlayan Hacettepe Üniversitesi, ilk yarıyı 3 sayı farkla 33-30 geride kapattı. İkinci yarıya takımımız, Hakan Yapar’ın, Ankara temsilcisi ise Melih Yavşaner’in 3 sayılık basketi ile başladı. Savunmaların ilk yarıya oranla daha da sertleştiği dakikalarda takımlar dış atışlarla sonuca gitmeye çalıştılar ancak skor üretmekte başarılı olamadılar. Sercan Ergin’in serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla 24. dakikada Hacettepe Üniversitesi, skorda dengeyi kurdu (37-37). Çaldığı toplarla Umut Tınay ve Caner Öner ile skor bulan takımımız, Serhat Büker’in basketi ile farkı tekrar 26. dakikanın içinde 9 sayıya çıkarttı (46-37). Jermaine Dearman-Sercan Ergin ikilisinin pota altındaki gayretli oyunları ile maçta kalmaya çalışan Hacettepe Üniversitesi, Fırat Aydemir’in son saniye üçlüğüne engel olamadı ve Bordo Mavililer son periyoda 10 sayı farkla 54-44 önde girdi. Final periyoduna Caner Öner’in arka arkaya bulduğu basketlerle başlayan Trabzonspor, etkili savunmasını devam ettirerek rakibini hataya zorladı ve yakaladığı 13-3’lük seri ile farkı 33. dakikanın içinde 20 sayıya kadar çıkarttı (67-47). Kalan dakikalarda Hacettepe Üniversitesi’nin farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve takımımız, maçtan 73-66 galip ayrıldı. SALON: Akatlar Spor Salonu TRABZONSPOR BASKETBOL (73): İlker Türel 10 (3 asist), Volkan İncekara, Fırat Aydemir 14 (3 ribaund, 2 asist), Orçun Tunca 1 (3 ribaund, 1 asist), Hadi Özdemir 4 (4 ribaund, 1 asist), Melih Kabakçı, Umut Tınay 8 (1 ribaund, 4 asist), Serhat Büker 2 (1 ribaund, 1 asist), Harold Jamison 12 (13 ribaund, 3 asist), Caner Öner 16 (1 ribaund, 1 asist), Kerem Öztoprak, Hakan Yapar 6 (7 ribaund, 1 asist), HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (66): Melih Yavşaner 6 (5 ribaund, 1 asist), Caner Erdeniz 2 (6 ribaund, 1 asist), Onur Altınmakas 1 (1 ribaund), Cem Çoşkun 6 (4 ribaund), Kemal Tunçeri 4, Berent Kavaklıoğlu 13 (2 ribaund, 3 asist), Sercan Ergin 7 (5 ribaund), Özgür Adıgüzel 5 (5 ribaund, 5 asist), Jermanie Dearman 19 (7 ribaund) 1.PERİYOT: 21-14 2.PERİYOT: 12-16 3.PERİYOT: 21-14 4.PERİYOT: 19-22 ![]()
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: VAN
|
Trabzonspor salon istiyor
Trabzonspor Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Doğan Hakyemez, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Doğan Hakyemez, isim vermeyerek 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nun kötü olduğunu ve buranın çok kötü imkanları olduğunu işaret etti. Hakyemez, “Salon pislik içerisinde, fare ölüleri var. Kimin odası nerede belli değil. Buranın NBA standartlarına gelebilmesi imkansız. Bırakın bana yapayım stadı dedim. Ben bulacağım sponsor. Devletten bir kuruş para çıkmayacak” dedi. “Ben buraya geldiğim gün bana kimse hoş geldin demedi” diyen Hakyemez, “Bizim yapımız şu tesislerimiz şu demedi. Kırgınım o yüzden. Diyer varsa çıksın. Trabzon’a geldiğim günden beri üst veya alt düzey kimse bana hoş geldin demedi. Ama ben herkesi seviyorum” ifadelerini kullandı.
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Yer: ANKARA
|
Trabzon Taşınıyor.
Bu haber Trabzonlular'ı çok üzecek... Çünkü 1.Lig'deki ilk sezonunda sporseverler basket takımlarını izleyemeyecek. Başkan Şener, “Yeni salon yetişmiyor, eskisinin onarımına izin yok. Mecburen İstanbul'da oynayacağız” diyerek tepkisini dile getirdi. ![]() Çok kısa bir süre önce yeni sezonda Trabzonlular’ı heyecanlandıran bir gelişme yaşanmış, basketbol takımı 1.Lig’e adını yazdırmıştı... Bu başarıda Trabzon’daki sporseverlerin de verdiği büyük desteğin önemli katkısı olmuştu. Ancak şehrin hevesi kursağında kaldı... Çünkü Trabzonspor basket takımı taşınıyor. Gerekçe ise salon problemi. 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali için yapılan salon yetişmeyince ve mevcut ama eski salonun modernize edilmesine de izin verilmeyince yönetim restini çekti. Gelişmelerden en rahatsız isim ise Trabzonspor Başkanı Sadri Şener oldu... Bu şartlar altında Trabzon’dan taşınmaktan başka çarelerinin olmadığına dikkat çeken Bordo-Mavililer’in patronu yeni adresi de gösterdi; İstanbul. Sponsor Bile Ulmuştuk. Bu adres değişikliğinin tamamen mecburiyetten kaynaklandığına özellikle vurgu yapan Sadri Şener, “Yeni salon çok şık olacaktı 1.Lig’deki ilk yılımızda, ama yetişmiyor. Eski salona ise modernizasyon lazım. Bu konuyu da genel direktörümüz Doğan Hakyemez, sponsor bularak çözdü. Ancak işlemlere başlamak için gerekli izinleri alamadık. Biz devletin cebinden para çıkmadan bu işi halledebilecekken bu durum üzücü. En çok da şehrimizin basket takımından uzak kalacak olması sıkıntı veriyor” ifadelerini kullandı. Traftar Çok tepkili. Ortaya çıkan tablo ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün işlemler konusunda çıkarttığı problem taraftarı ise çileden çıkardı. İlk yılında basketbol takımını uzaktan izleme endişesi Bordo-Mavililer’i isyan ettirdi. Konunun en kısa zamanda çözüme kavuşmaması halinde taraftar oluşumlarının protestolara başlayacağı öğrenildi. Trabzonspor’da yönetim, gelişmeleri merakla takip ediyor.
|
|
|
#41 (permalink) |
![]() Kayıt Tarihi: 12.01.09
Yer: Kale Arkası
|
Basketbol Takımımız Denizli'de
![]() Basketbol takımımız, ikinci etap kamp çalışmaları için Denizli’ye gitti. İlk etap çalışmalarını Trabzon’da tamamlayan takımımız, yeni sezon öncesi oyuncuların fiziksel, kondisyonel ve fizyolojik testlerinin yanı sıra kamp çalışmaları için Denizli’ye gitti. Yabancı oyuncularımız Derrick Obasohan, Vuk Radivojevic ve Michael Wright’da İstanbul’dan Denizli’ye giderek kampa katıldılar. Denizli’de 11 gün kamp yapacak olan olan takımımız daha sonra Bornova, Pınar Karşıyaka ve Erdemirspor’un katılımıyla yapılacak turnuvaya katılacak.
|
|
|
#42 (permalink) |
![]() Kayıt Tarihi: 12.01.09
Yer: Kale Arkası
|
Basketbolcularımız bugün Pamukkale Üniversitesi’nde izokinetik testten geçtiler.
Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Fizik Tedavi Rehabilitasyon Bölümü’nde Prof. Dr. Emre Erol ve öğretim üyeleri nezaretinde, 17 sporcumuz üzerinde izokinetik kuvvet testleri gerçekleştirildi. Yapılan bu testler sonunda sporcularımızın bireysel kuvvet antrenmanlarının planlanacağı açıklandı.
|
|
|
#45 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
Forum Mod. & Üye. İşl. Yön. Kayıt Tarihi: 15.02.09
Yer: Ankara
|
vay kardeşim gelmiş (:
|
|
| Etiketler: basketbol, dakika, haberleri, ilgili, son, takimimizla, yok, yorum |
| Bu Konuyu 2 Aktif Kullanıcı Görüntülüyor (0 Üye ve 2 Ziyaretçi) | |
| Konu Araçları | |
| Biçim | |
|
|