|
|
#602 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
Forum Mod. & Üye. İşl. Yön. Kayıt Tarihi: 15.02.09
Yer: Ankara
Takım: Trabzonspor
|
Şenol Güneş’in açıklamaları
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyledi. Güneş, Samsunspor karşılaşması sonrası düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: "Kaybettiğimiz değerler için yasta olduğumuz bir günde maç yaptık. Hem Lefter, hem Denktaş, hem de Aslı kızımız bizim için ortak değerdi. Farklılıkları birleştiren ortak değerlerdi. Bu tip değerlerin sahiplenilmesi ve hayatta iken değerlerinin bilinmesinden yanayım. Bugün kaygan ve yağmurlu bir sahada seyircilerimiz bize destek oldu. Biz de bu sahaya göre iyi bir futbol oynadık. Oyunun başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Rakibin de bazı hataları oldu. Yeni transferleriyle eskiler arasında bir uyum yoktu sanki. Yoksa iyi bir takımları ve iyi oyuncuları var. Ben daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Samsunspor iyi bir takım. Her şeye rağmen iyi bir Trabzonspor vardı sahada. Gol atmak isteyen bir takım vardı. Zaman zaman pas hataları vardı. Ayrıca kaçan goller de eleştirilebilir." Güneş, iki takım taraftarları arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak ise, "Samsunspor taraftarları bizim içimizden insanlar. Taraftarlara üzülüyorum çünkü yapılanlar hiç doğru değil. Futbol bir birini parçalamak değil destek olmak için oynanan bir oyundur. Bundan kimse kazanmaz. Kimin hata yaptığını söylemek istemiyorum ama bir adım atarak birbirimize destek olmalıyız. Buradaki kısır döngü ve fanatizm kötülere yarar. Kendi insanımızı kucaklamak yerine onlara düşmanca yanıcı madde atmak sıkıntı yaratır. Futbolu güzelleştiren şey seyircilerin sahaya gelip takımlarına destek vermesidir. Tabi ki rekabet olacak ama fanatizme hayır diyorum. İşte burada Lefter örneği var. Ben Lefter'in hayranıydım. Ona Allah rahmet eylesin. Taraftarlar da aynı şekilde olmalı. Biz değerlerimizi çoğaltıp örnekleri güzelleştirmeliyiz" dedi.
|
|
|
|
#603 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
|
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Eskişehirspor galibiyetinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Geçen hafta da kazanmamız gerekiyordu ancak kaybetmiştik. Bu hafta kazandık. Geçen hafta ilk 20 dakikada rakibe pozisyon vermedik, bu hafta tam tersine biz rakibi izledik. Bu bizim için olumsuzdu. Rakibin etkili atakları vardı. Ofansif ve defansif anlamda istediklerimizi yapamadık. Rakibin bu oyun yapısının olumsuz yanlarını iyi kullandık. Öyle bir maç oynadık ki farklı bir sonuçla da bitebilirdi. Bu futbolun günlük değişimini yaşıyoruz. Daha yüksek konsantrasyonla oynamamız gerekirdi. Bu konuda zorluk çekti. Hatalarımız vardı ancak artılarımız da vardı. Dört gol atmak güzeldi. Rakibin eksik kalmasının bu skoru doğurduğunu söylemek doğru değil. Rakip eksik olduğu dakikalarda da aynı oyun anlayışıyla oynadı. Onlar hücum yaparken biz geride bekledik. Futbol hatalar oyunu. 11 kişiyle de hata yapabilirsiniz. Karabük’te hata yaparak kaybettik. Bu hafta daha dikkatliydik. Sabırlı oynamayı çok iyi yapamıyoruz. Güçlü rakiplere karşı daha konsantre oluyoruz.” Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, kafa golü atamamayla ilgili espirili bir değerlendirmede bulunarak, “Kafalarını kullanarak ayaklarıyla atıyorlar. Bunlar konuşulacak mevzular değil” dedi. Cebinizde 10 milyon Euro olsaydı Türkiye’de hangi futbolcuyu alırdınız sorusuna ise, “Parayı alıp giderim, transfer yapmam” diyen Güneş, “Kendi oyuncularımla devam ederdim” diye devam etti. Güneş ayrıca TFF Genel Kurulu için yarın Ankara’ya gideceğini de belirterek, “İnşallah beni konuştururlar. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Niyetim orada konuşmak” diye konuştu.
|
|
|
|
#604 (permalink) |
![]() Forum Yöneticisi
Yer: Fransa
|
GK'de konuşmak istiyorum. İnşallah konuştururlar bizi. Türkiye'de neyin ne olacağını bilmiyoruz ki. Ama söz verdim, gideceğim. Futbol adamı, taraftar, antrenör olarak başımdan geçenleri söyleyeceğim.Katkı yapmak için söyleyeceğim.Kimseyi suçlamak için değil
|
|
|
|
|
|
#605 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
|
![]() “Takım olarak kazanın ya da tek başınıza kaybedin” Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Ankara’da devam eden Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Güneş, içinde bulunduğumuz sürecin futbolu büyük ölçüde yaraladığını belirterek, “Sorumluluklarımız da arttırmıştır. Her şey şeffaf olsun derken kafaların karıştığı bir yapı ortaya çıktı. Amatörlerin söz sahibi olduğu bir anlayışa doğru gidiyoruz. Şeffaf olalım derken daha kapalı duruma geldik” dedi. İçinde bulunulan durumun olumsuzlukları temizleme şansını verdiğini dile getiren Güneş, “Olmuş bir hadiseden sonra muhakeme yapmak yerine buradan nasıl çıkılacağını düşünmeliyiz. Suç varsa aklanmak için çalışmalıyız, uzaklaşmak için değil. Zamana yaydığınızda suçluluğunuzu kabul ediyorsunuzdur. Bu herkes için geçerli. Şuan hain ve kahraman yaratmak değil birşeyleri düzeltmek için buradayız. Suç örtülemez, suçluya sahip çıkılamaz. Bir sıkıntı olduğu gerçek. Suçtan değil birbirimizden kaçıyoruz. Herkes kendini değiştirmeli. Bataklığı kurutmak istersek bunu yaparız. Kirli su temizlenmezse bundan payımızı alırız. Dünya Kupası'ndaki başarıdan değil Türkiye'nin imajına katkı yaptığımız için mutlu oldum. Kore'ye gittiğim zaman saygı gördüm. Kanun değiştirerek, hukuka uydurarak bunu yapamayız. Sokakta konuşulanlar bugün örtülebilir ama yarın karşınıza çıkabilir. Geleceğe karşı sorumluluklarımız var. Ben gençken futbolcunun serseri, ahlaksız olduğu söyleniyordu. Bugün futbolcu saygı görüyor. Ama futbolun içinde ahlaksızlık var. Futbol için birer değer olmalıyız. Hepiniz değişebilirsiniz. Sermayemiz para değil, itibarımızdır. İşin içine para girince herşey değişti. Futbol için para araç olmalı, amaç değil. Kimseyi korkutmayalım, kandırmayalım. Herşey düzelir.Gerçeklerle yüz yüze gelelim. Bunlardan kaçmayalım. Benim bulunduğum dönemde yapılan yanlışlara göz yumulmasaydı bugün bu yanlışlar bu kadar büyümezdi” diye konuştu. Spor, insan ve kulüp sevgisinin ön planda olması gerektiğini vurgulayan Güneş, “Bunları kaybediyoruz. Karşılıklı saygı ve anlayışın oluşması gerek. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Bir model ve ekol oluşturmalıyız. Futbol adına bugün hiçbir şey konuşmuyoruz. 7 ay önce yapılsaydı bu toplantı daha büyük adımlar atılmıştı. Ülke futboluna yapılan haksızlık için konuşuyorum. Sivil Toplum Örgütleriyle ilişkiler kurulmadı. Fikirler alınmadı. Teknoloji gelişti, tesisler gelişti. Müthiş para girdisi var. İlgi arttı. Kısıtlı imkanlarla yapılan futbolcu üretimlerini arıyorsak kendimizi sorgulamalıyız. Kişilerden önce kurumsal kimlik gelmeli. Federasyon para kazanan değil futbolu geliştiren kurum olmalıdır. Kaynaklar iyi kullanılmıyor. Bu bizim kulüp için de geçerli. Para oyuncuyu geliştirmez. Anlayış önemli. Ortak noktada birleşmeliyiz. Beni ilgilendirmiyor diyemeyiz. Sistemli, planlı çalışmayı ikinci plana ittik. Doğru kararlar almamız gerek. Tarihi kararlar almalıyız. UEFA ve FIFA'ya örnek fikirler sunmak yerine tersini yapıyoruz. İtibarimiz azalıyor. Herkes kendini gözden geçirmeli. Kimse fikir üretmiyor. Herkes çıkar için çaba gösteriyor. Kimse kafasını devekuşu gibi kuma gömmesin. Zira herkes sıranın bir gün kendine geleceğini bilmeli. İnsan onurunu ve cesaretini kaybetmemeli. Futbol basit bir oyundur. Ya takım halinde oynayıp kazanın, ya da bireysel olarak kaybedin” ifadelerini kullandı.
|
|
|
|
#607 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
|
|
|
|
|
#608 (permalink) |
![]() Anasayfa Sorumlusu
Yer: iSTaNBuL
|
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maç sonu açıklamalarında alınan galibiyetten son derece mutlu olduklarını, ligin zor ve uzun bir maratonolduğunu belirterek saha şartlarının müsade ettiği oranda da güzel bir paslaşma yaptıklarını söyledi Güneş Konuşmasına şöyle devam etti "Karabükspor karşısındaki sürprizden ders çıkararak bu karşılaşmanın önemine inandık, çalışmalarımızı ve kurgumuzu buna göre yaptık. Golü erken bulmamız ve ikinci yarıda sabırlı oynamamız 4-0 lık farklı sonucu ortaya çıkardı, zaten favori takımdık işi ciddiye aldık ve ona göre oynadık" diy
Ankaragücü'nün içine düştüğü durumun zor bir durum olduğunu da belirten Güneş "UEFA işlerimize neden karışıyor deriz ama durum ortada, bu gibi durumlar hem lig kalitesini hem de dengeleri altüst ediyor bir an önce yasa çıkarılarak bu ve bu gibi durumların yaşanması önlenmelidir" dedi
|
|
|
|
#609 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
|
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, "Oyun disiplini, takım oyunu, ciddiyet bize 3 puanı getirdi" dedi. Güneş, Ankaragücü'nün sezon başından bu yana gelen ekonomik sıkıntılarının sahaya olumsuz yansıdığını hatırlatarak, "Bütün bunların olumsuzluğu rakip üzerinde varken bize nasıl yansır diye düşündüğümüzde, oyuncularımızın ciddiyeti, takım oyunu oynaması, zeminin ağırlığına rağmen ciddi bir şekilde pas yaparak oynamasıyla bulduğumuz ilk gol takımı rahatlattı" dedi. "Bu tip maçlarda da olsa kaybedilen puan puandır" diyen Şenol Güneş, "Daha önce bu başımızdan geçtiği için bunu yaşayan bir takımız. Oyuncuların ciddiyetine, oyun hırsına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Taraftarların sahaya giremediğini söyleyen Güneş, "Daha doğrusu bay taraftarlar gelemedi bayan taraftarlar geldi. Bizim taraftarlarımız daha fazlaydı onlara teşekkür ediyorum" dedi. "Federasyonun olumlu taraflarından biri bayanları sahaya çekmek" diye konuşan Güneş, "Bayanların olumsuz tarafı da pek olumsuz tezahürat yapmamaları. Diğer maçlarda bazen beylerin yerine bayanlar gelince onlar da bazen olumsuz olarak öğrendiklerini söylemeye çalışıyorlar, onu da düzeltmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. Rahat bir maç olduğunu belirten Güneş, "Oyun disiplini, takım oyunu, ciddiyet bize 3 puanı getirdi" dedi. Güneş, transfer çalışmalarına yönelik, "Üç günde bir maç oynayan bir takım olarak bir de transferi düşünürsek darmadağın oluruz. Çarşamba günü oynayacağımız maçı düşünmek istiyorum" diye konuştu. UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak PSV Eindhoven maçına ilişkin, Play-off sistemi nedeniyle bir maçın fiziksel, zihinsel yorgunluğunu ve üzüntüsünü yaşarken bir diğer maça hazırlanmak durumunda kaldıklarına işaret eden Güneş, "Buna en çok mağruz kalan takım biziz. O yüzden ben hep maç maç gidiyorum. Bursa maçına hazırlanırken gözümüzün bir ucunda da PSV Eindhoven maçı var. İyi bir takımla oynayacağımızı biliyorum ama bizim de iyi oyuncularımız var. Oyuncularım o maça kadar bir sıkıntı yaşamazsa turu geçeceğimize inanıyorum" dedi. Güneş, Avrupa'daki Trabzonspor taraftarlarına seslenerek, bütün Türk futbol severlerinin seveceği iyi bir oyunla PSV Eindhoven'ı yeneceklerini belirtti. TFF Olağanüstü Genel Kurulu'ndan çıkan kararla ilgili değerlendirme yapan Güneş, "Ben konuşacağımı konuştum. İlk sırada olması gereken fikirlerin son sırda olduğu bir Türkiye'de sorunları tartışacak olan entelektüel kesimlerin spor aktivitelerinin geride kaldığını düşünüyorum. İnşallah güzel günler gelir, bunu temenni ediyorum" dedi.
|
|
|
|
#610 (permalink) |
![]() Anasayfa Sorumlusu
|
Bu akşamda kafayla atalım dedik
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş Trabzon2a sık kar yağmadığını ve bundan dolayı bu akşam karlı zeminde karşılaştıkları rakipleri Bursaspor karşısında karda idman şansı yakalayamayarak çıktıklarını ifade ett. Bursaspor'un iyi bir takım olduğunu ifade eden teknik adam "Oyun üstünlüğü bizdeydi, 2 golle 3 puanı aldık ama bu skor daha da farklı olabilirdi, son dakikalarda golde yiyebilirdik. Çok sık maç oynuyoruz, hafta sonu yine maç var sonra UEFA maçları var" şekinde konuştu. Güneş basında yer alan Trabzonspor kafa ile gol atamıyor eleştirilerine hafta içi verdiği "Biz kafasını çalıştırıp ayakla gol atan takımız" sözünün hatırlatılması üzerine "Bu akşam'da kafayla atalım dedik" şeklinde cevap vererek "Bunlar bu denli konuşulacak önemli şeyler değil, bazen bir şeyler demek için insanlar bu şekilde yorumlara takılabiliyorlar" dedi
|
|
|
|
#611 (permalink) |
![]() Anasayfa Sorumlusu
|
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-1 kazanılan Bursaspor maçı sonrasında sık aralıklarla karşılaşmalara çıktıklarından yakınırken; diğer takımlara da atıfta bulundu.
Spor Toto Süper Lig 24. hafta maçında Trabzonspor sahasında Bursaspor'u 2-1 mağlup ederken bordo mavili ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Karşılaşmada üstünlüğün kendilerinde olduğunu dile getiren Güneş, "Daha farklı da kazanabilirdik. Sonunda puan da kaybedebilirdik. Futbol enteresan oyun. Kazandığımız için mutluyuz. Zor bir dönemeçten geçiyoruz. Üç günde bir maç temposu ve ardından gelen yorgunluk bizi zorluyor. Bu konuda diğer takımlar kusura bakmasın; ama en mağdur takım biziz. Sezonu erken açıp, arka arkaya maçlar oynuyoruz." ifadelerini kullandı. Soğuk havada tribünlerde kendilerini yalnız bırakmayan seyircilere teşekkür eden tecrübeli çalıştırıcı, "Bursaspor da iyi mücadele etti. Bu saha şartlarında keyifli bir mücadele izlettiler" dedi. Genelde ayak ile goller atılması üzerine sorulan bir soruya ise, "Biz kafasını çalıştırıp ayağıyla gol atan bir takımız. Bu kez de farklı olsun, kafayla atalım dedik. Bunlar çok önemli şeyler değil. Maksadımız güzel futbol olsun" diyerek sözlerini noktaladı.
|
|
|
|
#612 (permalink) |
![]() Yönetim Kurulu
|
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, oynadıkları oyunun ve aldıkları sonucun çok kötü olduğunu söyledi. Maçın gündüz oynanmasının ve hava şartlarının kendilerini etkilediğini belirten Güneş, “Hiçbir uyumu olmayan bir takımdık. Fizik olarak da teknik olarak da tamamen olumsuzduk. Maç kaybedebiliriz. Hiç keyif vermeyen bir oyun gördük. Sahanın zemini hakemin yönetimi ile uyumlu olmayan takımdı. Oldukça bu mağlubiyet bizi sarstı” dedi. Sahanın zemininden de şikayetçi olan Şenol Güneş, hiçbir oyuncuyu ayırmadan bireysel olarak ve takım olarak görüntülerinin iyi olmadığını kaydetti. Güneş, Trabzonspor’un en kötü halinin bu maçtan daha iyi oynayacağını vurguladı. Hakemin kararlarıyla ilgili konuşan Güneş, “Hakemin yanlışlarını söylemem doğru değil. Hakemin yanlışlarını değerlendirmeyeceğim” diye konuştu.
|
|
|
|
#613 (permalink) |
![]() Anasayfa Sorumlusu
|
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 21. Yüzyılın En İyi Teknik Direktörlerini belirledi. Buna göre Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dünya sıralamasında 51. oldu.
IFFHS’den yapılan açıklamada geçmiş dönemlerde bu değerlendirmenin yıllık olarak yapıldığını, milli ve kulüp takımlarını çalıştıran teknik adamların farklı olarak değerlendirildiği belirtildi. Ancak zaman zaman bazı teknik direktörlerin hem milli takım hem de kulüp takımlarını çalıştırma durumu olduğu için daha farklı bir yöntem düşünüldüğü vurgulandı. Bu nedenle son 10 yıllık periyot bazı alındı. Yapılan oylamada teknik adamların 2001 – 2011 yılları arasındaki performansları değerlendirildi. Bu değerlendirmeye de “21. Yüzyılın En İyi Teknik Direktörleri” adı verildi. IFFHS’den oylamanın detaylarıyla ilgili yapılan açıklamada ise farklı pek çok ülkeden jüri üyelerinin yer aldığına dikkat çekildi. Buna göre değerlendirmede ilk sırayı 166 puanla Manchester United’dan Alex Ferguson, ikinci sırayı 165 puanla Arsenal’den Arsene Wenger ve üçüncü sırayı da 154 puanla Real Madrid’den Jose Mourinho elde etti. Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ise 51. sırayı şuanda Arjantin’in Banfield takımını çalıştıran Ricardo Antonio La Volpe’yle paylaştı. Güneş, Blokhin, Luxemburgo, Troussier, Blanc, Schäfer, Santini, Beenhakker, Toppmöller, Ranieri, Zaccheroni, Rangnick, Heynckes, Koeman, Osieck, Schaaf gibi tanınmış isimleri de geride bıraktı. Dünya sıralamasında Türkiye’den Fatih Terim ise 70. sırada yer aldı.
|
|
|
|
#615 (permalink) |
![]() Forum Yöneticisi
Yer: İSTANBUL
|
Adam Türkiye'nin 1 numarası.
Dünya'nın en iyi 51. adamı. O, başarıları alırken, henüz kısa şortla gezenler; şimdi onu eleştiriyor. Gel de sövme hadi bakalım.
|
| Etiketler: gunes, senol, senol gunes, trabzonspor |
| Bu Konuyu 1 Aktif Kullanıcı Görüntülüyor (0 Üye ve 1 Ziyaretçi) | |
| Konu Araçları | |
| Biçim | |
|
|