|
|||||||
| Medya Trabzonspor'la İlgili Güncel Yazılar ve Haberler Bu Forumda .. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Biçim |
|
|
#46 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
Takım: Trabzonspor
|
Şenol Hoca sakın Türkiye'ye dönme. Senin değerini yine anlamaz bu medya. Seni yine yıpratırlar. Bak Japonya, Kore milli takımların için adın geçiyor. Git onları çalıştır. Kendi rekorunu onlarla genişlet ki seni bu takıma yakıştırmayanlar belki ders alırlar.
|
|
|
|
| Reklam |
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Yer: SAMSUN
|
Aralık’ta Güneş, Ocak da Tekke!
19 Ekim 2009 Pazartesi Bugüne kadar Teknik Direktör Hugo Bross"u hiç eleştirmemiştim. Çünkü Bross, Ersun Yanal"ın aksine son maça kadar oyuna müdahale edip oyuncu değişikliklerini zamanında yapıyordu. Bu değişiklikler belki sonuca yansımıyordu ama olsun yinede hocanın görevini yapması açısından önemliydi. Son Galatasaray maçı Bross için tam bir hayal kırıklığı oldu. Haftalardır hatalı goller yiyen Sylva yine kalede.. Son haftalarda onsekize dahi alınmayan Engin ilk onbirde. Rakip defansın arkasına uzun top atabilen Selçuk yedek kulübesinde.. Başlangıçtaki bu hatalara rağmen, maç içerisinde dökülen futbolculardaki ısrar.. Skor 2-2"ye gelmişken yapılamayan değişiklikler… Bross"un bütün bu hatalarına hakem Abitoğlu da eklenince Trabzonspor için 3 puan almak elbetteki zorlaşacaktı. Nitekim de çok kolay kazanılacak maç çok kolay kaybedildi. Bunun birinci ve en önemli sorumlusunun Hugo Bross olduğu yönündeki eleştirilere sanırım kimsenin itirazı olmadı olamaz da… Tıpki yönetimin olmadığı gibi. Artık Sadri Şener ve ekibi de bu maçla birlikte Bross"dan umudunu kesmiş olsalar gerek ki, maçın hemen ardından ortaya atılan Hagi iddialarını(Şu ana kadar) yalanlamayıp hocamızın arkasındayız veya yanındayız gibi bir açıklama yapmadılar. Buradan çıkan sonuç şu ki, Hugo Bross her an gönderilebilir. Peki yerine gerçekten Hagi mi gelecek? Bana göre bu çok zayıf bir ihtimal. Uzun süredir Bakan Faruk Özak ile araları soğuk olan Sadri Şener ve ekibi, son bir hafta içinde biraz yakınlaşarak sıcak ilişkiler içerisine girdiler. Bu yakınlaşma yönetimin ömrünün uzatmasına yeter mi? İşte bu noktada da masada iki seçenek duruyor: 1-Hugo Bross gönderilir. Aralık ayına kadar takım Ünal-Metin Diyadin ikilisine emanet edilir. Aralık ayında da Şenol Güneş takımın başına getirilir. 2-Şenol Güneş"in Teknik Direktörlüğe getirilmesinden sonra Fatih Tekke harekatı başlatılır. Geçen hafta Başkan Şener"in “Fatih Tekke ile Ocak da masaya otururuz” şeklindeki açıklaması bu tezi kuvvetlendiriyor. Bordo Mavili camia ve taraftar da Teknik Direktör olarak Şenol Güneş"i, kaptan ve golcü olarak da Fatih Tekke"yi istiyor. Öyleyse sorun yok demek ki.. “Aralık ta Şenol Güneş, Ocak da Fatih Tekke” hamlesiyle yönetim ömrünü uzatıp normal süresini kullanmak istiyor. Bu hamle de önümüzdeki kongreyi seçimsiz kılıyor.
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Yönetim Kurulu
Genel Koordinatör Kayıt Tarihi: 10.01.09
Yer: Trabzon
|
Şenol Güneş�e güveniyorum
03 Aralık 2009 Perşembe Trabzonspor-Ankaragücü Bu kent önce kendi insanına sahip çıkmasını öğrenecek. Kendi değerlerinin kıymetini bilecek. İşte yeni bir fırsat daha.. Şenol Güneş, Trabzonspor"un bütün şampiyonluklarında kaleci olarak sahada.. Şampiyonluklar dışındaki en başarılı sezonuna Teknik Direktör olarak takımın başında.. Milli takımın Dünya üçüncülüğünde imzası var. Kariyer ve karizma denilen o malum sözün en tepesindeki isim.. İçimizden biri. Gönülden Trabzonsporlu.. İşini seven ve ciddiye alan bir kişiliğe sahip. Sportif Direktör Ünal Karaman"ın Eskişehir maçı sonrası dediği gibi Trabzonspor"un Teknik Direktöre ihtiyacı yok, Şenol Güneş"e ihtiyacı var.. Öncelikle Şenol Güneş"e hoş geldin diyor başarılar diliyorum. Bu takımın, bu kulübün ve bu kentin futboldaki son şansıdır Şenol Güneş. Şenol Güneş"i önceki gelişlerinden çok farklı buldum. İlk kez bu kadar istekli, arzulu ve hemen başarıyı yakalayabilme cesaretinde. İmza törenindeki o kalabalık birlikteliğin sembolü. Bir tarafta Belediye Başkanı, diğer tarafta Vali, onların yanlarında eski başkanlar, Divan Başkanı, Sivil toplum örgüt temsilcileri.. Bu, güçbirliğinin yanı sıra, Şenol Güneş"e verilen değerin, ona olan güvenin bir göstergesidir. Gerçekten güzel organize edilmiş. Emeği geçenleri kutluyorum. Şenol Güneş, imza töreninin ardından yaptığı açıklamalarla kendisini başkandan bile daha yetkili ve sorumlu hissediyor. Kulübün futboldaki en yetkili ismi olacak. Bu çok doğru bir karar. Başkan Sadri Şener ve yöneticiler bu saatten sonra Şenol Güneş"in istekleri karşısında kayıtsız kalamazlar. Çünkü kamuoyu artık Şenol Güneş"in yanında, yönetimin karşısında bir görüntü sergilemektedir. Son haftalarda özellikle borçlardan ve alınan başarısız sonuçlardan dolayı yönetime olan güvensizlik, Şenol Güneş ile yerini biraz olsun güven ortamına bırakmıştır. Onun için bu yönetimin de son şansıdır Şenol Güneş. Bence Trabzonspor Şenol Güneş ile yeniden doğacaktır. Bu sezon için Trabzonspor"un yükselişe geçeceğini söyleyebilirim. Çünkü Trabzonspor"un kadrosu bu kadar kötü sonuçlar alacak kadro değildir. Moral, motivasyon ve en önemlisi de güven eksikliği vardı. Yönetim ve futbolcular arasında yaşanan sıkıntıları yabancı bir teknik direktör göğüsleyemezdi. Ama şimdi Şenol hoca çok daha yetkili ve kamuoyu desteğini de arkasına alarak sorunları çözecektir. Futbolculara moral, motivasyon ve güven aşılayacaktır. Bu, Ankaragücü maçıyla birlikte kendisi hissettirecektir. Sezon başında Trabzonspor"u bekleyen tehlikelerden birisinin de kaptanlık konusu olduğunu, takımda geçen yılın ikinci kaptanları Song ve Yattara varken kaptanlığın Egemen"e verilmesinin sorun yaratacağını yazmıştım. Nitekim Şenol hoca gelir gelmez kaptanlığı Song"a verdi. Takım kaptanının da Trabzonlu olmasını isterim. Ancak şu anki kadro buna imkan vermiyor. Öyleyse Song gibi üst seviyede bir futbolcuya kaptanlığın verilmesi de çok doğru bir karar. Bu arada Asbaşkan Hayrettin Hacisalihoğlu ile Mali Sayman Mahmut Aksu"ya teşekkür etmek istiyorum. Bütün eleştiriler karşısında Başkan Sadri Şener"in kente küstüğü, telefonlarını kapattığı, kendisini kaybettiği bir ortamda onlar ayrı ayrı televizyonlara çıkarak hem de en acımasız gazetecilerin karşısında sorulara iyi niyetle cevap verdiler. Bu cevaplar insanları tatmin eder veya etmez, önemli değil. Önemli olan medeni cesarettir. İşte Hacisalihoğlu ve Aksu"yu bu medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. (Tahmin:1) Eskişehir-Fenerbahçe Fenerbahçe son haftalarda büyük düşüş içinde. Ligde üst üste yenilgiler aldı. Avrupa da yoluna devam ediyor. Eskişehirspor cezalı ve sakat oyuncular nedeniyle orta saha ve forvette sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntı onları Fenerbahçe gibi bir takıma gol atmasını iyice zorlaştırır. İki maç üst üste yenilen Fenerbahçe bu maçı kaybetmez.(Tahmin:%60:2 %40:0) Beşiktaş-Diyarbakır Beşiktaş defansıyla çıkışını sürdürüyor. Gol yollarında zorlanıyor ama son haftalarda Bobo gibi bir golcüyle zorda olsa sonuca gidiyor. Diyarbakır"ın başında eski Beşiktaşlı Ziya Doğan var. Bu maça dikkat diyorum.(Tahmin:%60:1 %40:0) Galatasaray-İstanbul Büyükşehir İstanbul Büyükşehir büyük takımlara ters gelen bir yapısı vardır. Ama galiba bu kez terslik olmaz ve Cimbom evindeki bu maçı kazanır.(Tahmin:1 Kayseri-Bursaspor(Tahmin:0) Gençlerbirliği-Denizlispor(Tahmin:1) Gaziantep-Antalya(Tahmin:1) Kasımpaşa-Sivasspor(Tahmin:2) Not:İkinci baskısı yapılan �Derin Trabzonspor� kitabım için Trabzon dışından talepler gelmektedir. TS clup"larda satışa sunulan kitabı Trabzon dışından temin etmek isteyenler kargo-posta ücreti dahil 25 tl ücretini 569 87 87 No"lu posta çeki hesabına yatırmaları ve yatırdıklarını isim, adresleriyle birlikte cevatocak@hotmail.com adresine bildirmeleri halinde kitap 2-3 gün içinde ellerinde olacaktır.
|
|
|
#49 (permalink) |
|
Yer: Trabzon
|
Trabzonspor Denizli�yi yener mi?
10 Aralık 2009 Perşembe Denizlispor-Trabzonspor Hafta sonu mali kongre vardı.. Gayet olgun bir havada geçen kongrenin ateşini Şenol Güneş"in gelişi söndürmüş olsa gerek. Edip Sevinç"in konuşması kongreye damga vurdu. Doğru üslup, doğru eleştirilerde bulundu. Başkan Sadri Şener de konuşmasında eleştirileri aldıklarını ve bundan sonra da hata yapmamaya gayret edeceklerini söyledi. Ve bu konuşmaların ardından yönetim açısından en çok korkulan mali hesaplar ibra edilecek mi edilmeyecek mi sorusu cevabını buldu. Üyelerin büyük çoğunluğu ibra için ellerini kaldırınca Başkan Sadri Şener ve arkadaşları da rahat bir nefes aldı. Kongrede bir başka gelişme de Ahmet Suat Özyazıcı"nın isminin sahildeki bir futbol sahasına verilmesi oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait olan bu futbol sahası henüz daha Trabzonspor"un eline geçmemişken bu acelecilik niye? Şampiyon Teknik Direktörlerin isimleri yaşatılırken hani Özkan Sümer"in ismi? Özyazıcı"nın ismi Volkan Canalioğlu döneminde Belediye tarafından Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerine giden yola verildi. Dünya üçüncüsü Şenol Güneş"in ismi de Asım Akyan döneminde yine Belediye tarafından doğup büyüdüğü Reşadiye caddesine veridi. Şu ana kadar iki şampiyonlu Özkan Sümer"in ismi hiçbir yere verilmedi. Sayın Başkan Gümrükçüoğlu ve Belediye Meclis üyelerine duyurulur.. Özkan Sümer ismi bir spor tesisi, cadde veya Sokağa verilerek yaşatılmalıdır. Gelelim futbola.. Şenol Güneş"in gelişi, rakiplerinin de puan kaybetmesiyle Trabzonspor yeniden yarışın içine girdi.. Üst üste gelen iki galibiyetle Bordo mavililerin yüzü güleç, umutları yüksek oldu. Dün Fenerbahçe ile Galatasaray yükseklerde gezinirken, Trabzonspor ile Beşiktaş yerlerde sürünüyordu.. Taraftarı umutsuzdu, huzursuzdu.. Her hafta alınan kötü sonuçlardan sonra adeta ağlıyordu.. Ama şimdi her şey tersine döndü.. Beşiktaş ve Trabzonspor yükseklere doğru tırmanışa geçerken, rakipleri Fenerbahçe ile Galatasaray hızla aşağıya doğru inişteler.. Bu arada Kayseri ve Bursa"nın çıkışına saygı duyuyorum ve bu takımların Teknik adamlarını kutluyorum. Takımlarını yoktan var ediyorlar.. Fenerbahçe"nin arka arkaya 3 maç yenilmesi, Galatasaray"ın 3 maçtır galip gelememesi büyük bir sürprizdir. Trabzonspor"un iki maç üst üste kazanması ise bana göre beklenen sonuçlardır. Çünkü başından beri yazıyorum. Trabzonspor"un kadrosu o derece kötü sonuçlar alacak yetersizlikte değildir. Bu kadronun moral, motivasyon, güven ve psikolojik desteğe ihtiyacı vardır. Bunu bir yabancı hocadan ziyade yerlinin yerlisi bir teknik direktör yapabilirdi. O da Şenol Güneş idi. Trabzonspor ilk kez taraftarına rahat ve keyifli bir galibiyet tattırdı. Yedek kulübesinde paslanmış, sahada kendini kaybetmiş futbolcular, maça damgasını vurdular. Şenol Güneşli Trabzonspor bundan sonra da çıkışını sürdürecektir. Bu anlayıştaki bir takımın galibiyet yüzü görmemiş Denizlispor"a puan kaybetmesi sürprizinde sürprizi olur. Geçen hafta Şenol Güneş"e güvenmiştim. Şimdi de Şenol Güneşle birlikte futbolculara da güvenerek Denizli"yi yenerler diyorum.(Tahmin:2) Fenerbahçe-Ankaragücü Fenerbahçe 3 maç üst üste yeniliyor. Kazanamama sendromuna girdi. Sahasında seyircisiz oynayacağı bu maç onlar için çok zor geçecek.(Tahmin: %55:0 %45:1) Antalyaspor-Galatasaray Galatasaray da tıpki Fenerbahçe gibi 3 haftadır kazanamıyor. Baros"un sakatlanması, Keita ve Arda"nın formsuzluğu takımı olumsuz yönde etkiliyor. (Tahmin:%55:2 %45:1) Manisaspor-Beşiktaş Beşiktaş zor atıyor zor yiyor. Bir tek Bobo ile gol arayan bir görüntüye girdi. Manisaspor bu maçı kaybetmez(Tahmin:0) İstanbulbüyükşehir-Kayseri(0) Sivasspor-Eskişehir(1) Diyarbakır-Kasımpaşa(0) Gençlerbirliği-Gaziantep(0) |
|
|
|
|
|
#50 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Fatih Tekke olayının perde arkası
Gerek Trabzonspor yönetiminin açıklamaları, gerekse de Fatih Tekke"nin basın toplantısında söylediklerinden sonra bu transferin gerçekleşmesini asla mümkün görmüyorum. Böylece sezon başından beri süregelen ve Trabzonspor"a büyük zarar veren bu transfer hikayesi de şimdilik sonuçlanmış oldu. Bu transferin gerçekleşmemesinde tek taraflı olarak kimseyi suçlamamak gerekir. Başından beri iki tarafında samimi olmadığı görüşündeyim. Sezon başında Fatih Tekke çok gelmek istiyordu ama Trabzonspor yönetimi alınması konusunda samimi değildi. Çünkü, Fatih Tekke"nin futbolundan çok futbol dışı eylemleri konusunda çekinceleri vardı. Fatih Tekke de bunu bildiği için sürekli kapıyı zorluyordu. Devre arasında gelinen nokta ise tam tersine.. Özellikle Şenol Güneş"in göreve gelmesinden sonra Bakan Özak"ın da israrları üzerine yönetim ciddi anlamda Fatih"i almak istedi. Bunun için 1 milyon Avro verecek Azeri işadamı da bizzat Bakan Özak tarafından bulunmuştu. Böylece Fatih Tekke"nin alınması için parasal hiçbir engel kalmamıştı. İş artık Fatih de bitiyordu. Yönetim Fatih Tekke"de pürüz çıkacağını beklemiyordu. Tek sıkıntı Zenit kulübünün bonservis bedelini 2 milyon Avro"da diretmesi idi. Yönetimde 1 milyon Avro veriyordu. Tarih: 17 Ocak 2010 Yer :Antalya Trabzonspor"un kamp yaptığı otelin bahçesi Trabzonspor"un barbekü partisine çok önemli bir isim bizzat davet edilmişti. Bu isim Dinamo Tiflis Başkanı Meram Jordan idi. Jordan Şotha ve Arçil"i Trabzonspor"a getiren adamdı. Başkan Şenerle çok eski dostlar. Ayaküstü sıcak bir kucaklaşma, samimi bir ortamda sohbet başladı. Konu transferlere ve dolayısıyla Fatih Tekke konusuna geldi. Tam bu sırada Jordan, arkadaşı olan Zenit kulübü Menejerini telefonla arayıp Fatih Tekke"nin bonservis sorununa yardımcı olmasını ister. Ancak, hiç beklemediği ve masadakileri şok eden bir cevapla karşılaşır. Zenit menejeri Jordan"a, �Fatih Tekke"nin Tranzonspor"u istediğine emin misiniz? Çünkü bize ayrılmak istemediğini ima ediyor. Siz Fatih"i ikna edin. 1 Milyon Avro bonservis bedelini de nasıl ödeyeceğiniz konusundaki planınızı hazırlayıp gelin.� der. Böylece bonservis sorunu bir ölçüde yönetimin istediği şekilde çözülmüştü. Azeri İşadamı da 1 milyon Avro"yu nasıl ödeyeceği görüşmelerine başlandı. Bu arada Ünal Karaman"ın Zenit kulübü ile anlaşmak üzere ikinci Rusya seferi hazırlıkları başlatıldı. Buraya kadar her şey güzeldi. İş Fatih Tekke"ye kalmıştı. Arayıp ona da �Kulübünle olan sorunun çözdük� müjdesi verilecekti. Önce Ünal Karaman Fatih Teke"nin telefonunu çevirdi. Kapalı. Ardından Şenol Güneş aradı. Yine kapalı. Bir süre sonra yine denendi, yine o malum ses. Fatih"e ulaşılamıyordu. Şenol Güneş telefonun mesaj tuşuna barsak, �Fatih acilen beni ara� yazdı. O gün akşama kadar Fatih Tekke"ye ulaşılamamıştı. Yönetim artık Zenit kulübü menejerinin Meram Jordan"a söylediği o sözün doğruluğuna inanmaya başladı. Ertesi gün Fatih Tekke, Ünal Karaman"ı arayıp �Benimle anlaşmadan kulübümle neden anlaşıyorsunuz� diyerek tartışırlar. Bundan sonra da Fatih Tekke basın toplantısı düzenler ve bu toplantıda özellikle Ünal Karaman"ı hedef alan açıklamaları yaptı. Sonuç; Sadri Şener, yeni transfer Teofilo ile İstanbul Havaalanına indiğinde taraftarların Fatih Tekke tezahüratları ne kadar yanlış ve tehlikeli ise, Fatih Tekke"nin basın toplantısında söylediği bir cümleyi(Şenol hocama da Ünal"a da söyledim. Sizin için gelmem, taraftar istediği için gelirim) çok tehlikeli ve yönetimin Fatih konusundaki kuşkularını haklı çıkaran cinstendir. Burada Fatih Tekke"yi sevenlere sesleniyorum. Ben de Fatih Tekke"yi çok seviyorum. Ama Trabzonspor"u daha çok seviyorum. Sizde lütfen bu konuyu kapatıp sevginizi kişiler üzerine değil takım üzerine yoğunlaştırın. |
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
![]() Kayıt Tarihi: 22.07.09
Yer: tsfan!!
|
Cevat Ocak Trabzonspor-Manisaspor maçında Bordo Mavili futbolcuların performanslarını değerlendirdi.
Onur Kıvrak: Geçen haftaki yazıma gelem yorumların birçoğu Onur"a güvenilmesi gerektiği ve gelecekte iyi bir kaleci olacağı yönünde idi. Evet ama Trabzonspor"un geleceği değil öncelikle bugüne kurtaracak kaleciye ihtiyacı vardır. Onur bu maçta da çok hatalı duruşlar ve çıkışlar gösterdi. Takımın şu anda en güvensizi. Bereket önünde Song gibi bir usta vardı da kalesinde gol görmedi.(Puan:60) Ömer Aysan: Sağ kenara demir attı. Desansif ve hücum özelliği iyi. Gösterişsiz, rizikoya girmeden oynuyor. Görünmeyen çok olumlu katkı sağlıyor. Serkan Balcı ile çok uyumlu oynuyor. Bu maçta da iyiler arasındaydı(Puan:90) Song: Takımın en iyilerindendi. Tek başına defansı toparladı. Hem Cale"nin, hem de Giray"ın birçok açığını kapattı. Çok zor bir pozisyonda rakibin ayağından topu alarak yüzde yüz bir golü önledi.(Puan:100) Giray Kaçar: Topu kesmesi iyi ama kullanması yeterli değil. Zaman zaman acemice hareketler yapıyor. Song ile oynadıkça daha iyi olabilir. Yine de çok sırıtmadı. (Puan:80) Cale: Maç boyunca pek etkili bir oyununu göremedik. Colman"ın ortasına zor pozisyondaki kafa vuruşunun direkte patlaması sahada varlığını gösteren tek pozisyonu idi. (Puan:60) Ceyhun Gülselam: Selçuk"un yokluğunda onbir de yer bulabildi. Hırslı ve mücadeleci oynuyor. Uzaktan vuruşlarıyla kendini gösteriyor. Bu maçta da sol ayağı ile uzaktan attığı golle takımı rahatlattı.(Puan:80) Sezer Badur: Teknik özelliği iyi değil. Ama mücadeleci yapısıyla rakibi yıldıran ve adeta karşısına çıkmaya korkutan bir özelliği var. Bu maçta çok sırıtmadı. (Puan:70) Colman: İlk yarıdaki görüntüsü kötü idi. Ama ikinci yarıda toparladı ve takıma olumlu katkı sağladı. Teknik özelliği iyi. Duran toplardaki ustalığı da kendini göstermeye başladı. Üçüncü goldeki vuruşu mükemmeldi.(Puan:90) Serkan Balcı: Bana göre takımın en iyisiydi. Sahanın her alanında takımı adına ter akıttı. Yeri geliyor sağ bek, yeri geliyor sağ açık, yeri geliyor santrafor gibi oynuyor. Bazen sol taraftan bile rakip atağı önlediğini görüyoruz. Birinci goldeki payı fazlaydı. Rakibe pres uygulama, top çalma ve kullanması ile galibiyette çok önemli rol oynadı. (Puan:100) Teofilo: Golcü diye alındı ama gol bölgelerinden uzak bir oyun anlayışı ile oynadı. Ceza sahası dışında iyi idi. Ama o ceza sahası içi için alınmıştı. Yani taraftar ondan gol bekliyor. O ise golden uzak oynuyor.Şimdilik uyum sorunu olabilir diye çok fazla eleştirmiyoruz (Puan:70) Umut Bulut: Çok fedakarca oynuyor. İleride adeta tek başına mücadele ediyor. Zor gollerin adamıydı. Ama kolay golleri de zora soktuğu için taraftara saç- baş yoldururdu. Gökhan Ünal"ın gitmesinden sonraki golcülüğü de bir başka. Birinci goldeki vuruş tekniği ile üçüncü goldeki inceliği mükemmeldi. Galibiyetin mimarı.(Puan:100) Ferhat Öztorun: Teofilo"nun yerine ikinci yarının ortalarında oyuna girdi. O girdikten sonra sol kenar işlemeye başladı. Hücuma çıkışları iyi idi.(Puan:70) Gabriç Maçın son bölümlerinde oyuna girdi. Uzun süre oynamıyordu. Kısa sürede tek pozisyon buldu onu da dişarıya attı. (Puan:60) Not: Fikirlerine büyük önem verdiğim ve benim �Derin Trabzonspor� kitabını yazmamda önemli rol oynayan Trabzonspor Divan Başkanı Ali Özbak"ın �Trabzon futbolunun kökleri� adlı ikinci kitabı çıktı. Kitap için yarın akşam(Salı) Saat 17.00- 18.30 arasında Usta Ötel de tanıtım ve imza töreni var.
|
|
|
#54 (permalink) |
![]() Kayıt Tarihi: 22.07.09
Yer: tsfan!!
|
Antalyaspor-Trabzonspor
İki hafta üstüste kaybedilen 4 puan elbetteki çok önemli. Özellikle son İstanbul Büyükşehir maçının kazanılamaması taraftarda şok etkisi yarattı. Maç öncesi yorumumda aynen şunları söylemişim: �İstanbul Büyükşehir takımı istikrarlı bir grafik çiziyor. Avni Aker"deki maçları da hep zor geçmiştir. Bu maçın Avni Aker"de mi yoksa İstanbul da mı oynanmasını istersiniz? diye soracak olursanız kesinlikle İstanbul derim. Çünkü Avni Aker"de son yıllarda adeta uyuyan bir taraftar profili ortaya çıktı. Takımını ateşleyemiyor. Taraftarlıktan öte sadece birer seyirci olarak geliyorlar Avni Aker"e.. Oysa İstanbul da çok daha coşkulu, takımını maç sonuna kadar ateşleyen, moral verip motive eden bir taraftar kitlesi var. Bir de dün(Perşembe) gezdiğim Avni Aker"in çimlerini iyi futbol oynamak isteyen, kazanmayı daha çok arzu eden takımlar için oldukça tehlikeli gördüm. Eğer maç sonuna kadar yağmur yağarsa çok kötü olur. Ama her şeye rağmen Trabzonspor kazanmak zorunda olduğu bir maç. Futbolcular da bunun bilincinde daha bir hırslı oynuyor. İçimde bir kuşku var ama yinede Trabzonspor diyorum.� Evet içimdeki kuşku ne yazık ki gerçekleşti. Avni Aker"deki uyuyan seyirci profili, futbolculara korku salan bozuk zemin Trabzonspor"a yine puan kaybettirdi. Bu maç Şenol Güneş dönemindeki Trabzonspor"un beklide en az pozisyona girdiği bir maçtı. Bana göre bunun nedeni bozuk zeminin futbolculara verdiği korkudur. Sakatlanacağım korkusu futbolculara istediği pozisyonları vermedi. Avni Aker"in seyirci profili de hiç değişmedi. Takımını ateşlemekten çok uzaklar. Bu maçta gösterdi ki, Trabzonspor kendi evinde yabancı gibi oynuyor. Bu maç için en güzel başlığı Taka Gazetesinden Muharrem Mermertaş atmıştı: �Bize her yer Trabzon,Trabzon hariç� Teofilo şaşırtıyor Herkesin gözü yeni transfer Teofilo"da idi. İkinci yarının başında oyuna giren bu futbolcu oynadığı futbol ile hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Golcü diye alındı ama pozisyona girmekten aciz gibi oynuyor. Bu görüntüsüyle beklenen katkıyı sağlaması zor görünüyor. Her hafta uyum sağlayamadı gibi beklentilerle taraftar avutuluyor. Her zaman söylüyorum. İyi futbolcu olabilir ama önemli olan yararlı futbolcu olmasıdır. Şu ana kadar bu yararı göremiyoruz. Işık vermiyor. Mesela ben Burak Yılmaz"da daha fazla ışık görüyorum. Ne yazık ki izlenmeden, seyredilmeden, kulaktan dolma bilgilerle yapılan bu transfer yönetimi her geçen hafta zorluyor. Özellikle de Kolombiya"ya kadar gidip onu alıp gelen Başkan Sadri Şener"i.. Şener konuştukça� Başından beri endişemdi. Şenol Güneş ile başlayan takımdaki iyi, camiadaki olumlu havayı bir tek şey bozabilirdi. O da konuşacağı zaman neler diyeceği önceden hiç belli olmayan Başkan Sadri Şener"in konuşması idi. Evet, Başkan Şener yine konuştu ve hemde hiç kimsenin beklemediği ve tahmin edemeyeceği düzeyde.. Sadri Şener"in 24 Şubat tarihli Karadeniz Gazetesinden Ali Öztürk"e verdiği röportajda �Ben artık altyapıya inanmıyorum� açıklamasını çok vahim ve tehlikeli buldum. Bu açıklamanın altyapıya güvenen ve oradan büyük beklenti içerisinde olan başta Asbaşkan Hayrettin Hacisalihoğlu ve Teknik Direktör Şenol Güneş"i ne kadar zora soktuğunu biliyorum. Röportajın bir bölümünde 5 trilyonluk Teofilo"ya sabredilmesini isteyen Başkan Şener, 100 milyarlık Barış Memiş"e, 50 milyarlık Mustafa Yumlu"ya, 50 milyarlık Göksu Alhas"a, Ahmet Sarı"ya ne kadar sabretti dersiniz. Böyle bir açıklama görevdeki bir başkan tarafından söylenmemelidir. Şimdi o altyapıdaki tüm antrenörler ve futbolcuların şevki kırıldı. Heyecanları yok oldu. Ayaklarına pranga vuruldu. Bu açıklama direkt Özkan Sümer"i hedef aldığından ona düşen görev de hemen istifa etmektir. Benim önerim Sadri Şener"in inanmadığı altyapıyı tıpki Basketbol gibi özerkleştirmelidir. Başkanı ayrı yönetimi ayrı olmalı.. Aynı röportajda Sadri Şener"in �Ailem CHP"li ama AKP"den siyasete girebilirim� şeklindeki bir başka açıklaması da çok dikkat çekici ve tehlikeli idi. Trabzonspor siyaset üstü bir kurumdur. Başkanı da siyaset üstüdür. Şu anda görevdeyken kulübü böyle siyasi tartışmalara çekmek ne derece doğrudur. Futbol takımı Şenol Güneş ile iyi bir yola girmişken, camiada birlik ve bareberlik rüzgarı eserken, Başkan Şener"in bu açıklamaları yola taş koymaktan, birlik ve beraberliği bozmaktan başka bir işe yaramaz. Birileri bunu Başkan Şener"e söylemeli ama nasıl? Sonuç; Her şeye rağmen ben Şenol Güneşli Trabzonspor"a güveniyorum ve inanıyorum. Asbaşkan Hayrettin Hacisalihoğlu ve yöneticilerle de çok uyumlu çalışıyorlar. Takım top oynuyor, pas yapıyor, rakibi dişliyor. Rakibe mahkum oynamıyor, mahkum oynatıyor. Şu anda tek sorun Avni Aker"in taraftar profilidir. Antalya maçı deplasmanda olduğu için daha rahatım. Endişem yok. AvniAker olmasa da Antalya"da �Bize her yer Trabzon� dur.(Tahmin:2) Galatasaray-Kasımpaşa Galatasaray"ın Beşiktaş maçındaki görüntüsü iyi idi. Sakat futbolcular yavaş yavaş form tutmaya başladı. Kasımpaşa ligin sürpriz takımlarından biri. Ne zaman ne yapacağı belli değil. Ancak, bu kez işleri zor. Galatasaray kazanır(Tahmin:1) İstanbul Büyükşehir-Fenerbahçe Fenerbahçe rakipleriyle adeta dalga geçiyor. İyi oynuyor. Maça öyle başlıyor, öyle pozisyonlar buluyor ki, seyredenler Fener bu maçı farklı alır görüşünde birleşiyorlar. Ama maçın sonuna baktığımız da izleyenlerden sanki dalga geçmiş gibi bir skor. İstanbul BB takımı da büyüklere karşı büyük oynuyor. Bu maçtan da beraberlik alırsa sürpriz olmaz(Tahmin:%60:2 %40:0) Kayseri-Beşiktaş Kayserispor sahasında büyük takımlara karşı kolay teslim olmuyor. Cangele"nin cezalı olması önemli dezavantaj. Ancak Tolunay Kafkas"ın disiplinli, sistemli oyun anlayışı bu maçı kaybettirmez. Beşiktaş gol yollarındaki sıkıntısını bir türlü aşamıyor.(Tahmin:%60:0 %40:1) Bursaspor-Sivasspor Ertuğrul Sağlam, bir teknik direktörün takımına neler verebileceğinin en güzel örneğidir. Bursaspor"un futbolcularına bir bakın bakalım, sezon başında tanıdığınız kaç futbolcu var? Bir takım ancak bu şekilde oynar. Bir futbolcu ancak bu derece ayağı ile beynini bütünleştirerek oynar. Bunu bir maç değil hemen hemen her maçta yaptılar. �İnadına Texas� rumuzlu yorumcum beni Bursaspor"a güvenmemekle eleştiriyor. Haklı. Birgün mutlaka düşüşe geçer diye düşünüyordum. Ama beni yanıltıyor. Artık Bursaspor"a güveneceğim.(Tahmin:1) Gençlerbirliği-Ankaragücü(Tahmin:0) Gaziantep-Eskişehir(Tahmin:0) Manisaspor-Diyarbakırspor(Tahmin:%55:1 %45:0)
|
| Etiketler: cevat, ile, ocak, trabzonsporfan |
| Bu Konuyu 1 Aktif Kullanıcı Görüntülüyor (0 Üye ve 1 Ziyaretçi) | |
| Konu Araçları | |
| Biçim | |
|
|