|
|||||||
| Nostalji Fırtına, İhtilal, Efsane .. Trabzonspor'un Şanlı Tarihi ve Geçmişi Bu Bölümde .. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Biçim |
|
|
#1 (permalink) |
|
|
Hami Mandıralı (d. 20 Temmuz 1968 Trabzon), forvet mevkkinde forma giymiş Türk futbolcu, 2005 yılından itibaren teknik direkötrlük yapaktadır.
Kulüp Takımlarındaki Kariyeri 10 yaşında Trabzonspor'a katıldı ve kariyerinin nerdeyse tamamını (iki sezon hariç) bu takımda geçirdi. İlk profesyonel maçını 1984-85 sezonunda 17 yaşındayken oynadı. Bitirici vuruşları ve mesafe tanımaksızın çektiği sert şutlarıyla tanındı ve döneminin en iyi forvetlerinden biri olarak Türk Millî Takımı'nın önemli oyuncularından biri oldu. Millî takımla oynadığı 40 maçta 32 gol attı. Avrupa Kupaları'nda ise 23 gol attı. Çok uzaklardan attığı birçok frikik golü unutulmazlar arasına girdi. Her zaman ligin en önemli oyunculardan biri olan Hami başarılı kariyerine Türkiye Ligi şampiyonluğu ekleyemediyse de Trabzonspor'un 1992 ve 1995'te iki kez Türkiye Kupası'nı kazanmasında, iki maç üzerinden oynanan final maçlarında toplam dört gol atarak önemli pay sahibi oldu. 1992 yılında Türkiye Kupası yarı final maçında Beşiktaş'a attığı frikik golü yılın golü seçildi. 1998 yılında Bundesliga takımı Schalke 04'e transfer oldu.büyük başarılara imza attıktan sonraTrabzonspor'a dönerek takımının en golcü oyuncusu unvanını kulüpten ayrılana kadar sürdürdü.Jübilesini Trabzonspor'da yapamadan son senesinde ayrılmak zorunda kaldı ve Ankaragücü ile sözleşme imzaladı. Ancak orada 8 maç oynayarak futbolu bıraktı.Bir basın toplantısında dünyada kendisinden daha sert topa vuran biri varmı sorusuna mataus ve kauman demiştir. Milli Takımlar Kariyeri 88 kez milli takımlara çağrılan Hami Mandıralı, 4 kez U-16, 17 kez U-18, 11 kez U-21 ve 40 kez de A Milli olmak üzere toplam 72 kez Türkiye Milli Takım forması giymiş, bu maçlarda 34 gol atmıştır. Başarıları * Türkiye Liglerinde en çok gol atan 3. futbolcu (219 gol) * Avrupa Kupalarında en çok gol atan 2. Türk Futbolcu (23 Gol) * Türk Milli takımı ile 40 maçta 32 gol * San Marino'ya karşı frikikten attığı golde , topun hızı 266.0 km/saat hıza ulaşarak en sert gol vuruşu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. * Trabzonspor'da en fazla forma giyen oyuncu. o dünyada tek 1 maçta 4 firikik golü atan tek futbolcu olarakta Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir 290km vurduğu da söylenmiştir. |
|
|
|
| Reklam |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: TRABZON
Takım: Trabzonspor
|
BOMBERMAN hoy gidi hami grurumuz
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: YURTDIŞI
|
HAMIIIIIIIIIIII
nerdesin yaw
OFFFFFFFFFFFFF TS OFFFFFFFFFFFFF Nerelerde Geziyorsun Tepede kalakaldım Mahsun yalnız Gece gündüz bekliyorum Senin pencerende Nerelerde geziyorsun Nereye gidiyorsun Nerede benim geleceğim Senin aşkın var bende aşkın Seni bekliyorum gitmedim Bu gece ayda ışık var Gidesim var denize İstemiyorum seni bırakmak Gel benimle. Kazım Koyuncu |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
|
Hami Trabzonspor için eşsiz bir oyuncuydu. Birçok kişi oynarken eleştirse de Hami'nin oynadığı maçları ve oynamadığı maçları birisi istatistiğe dökse ne kadar fark olduğu ortaya çıkacaktır. Çünkü Hami hiçbirşey yapmıyor göründüğü maçlarda dahi rakip defansların üstümüze gelmesini engelliyordu. Hami'siz dönemleri ve Hami'li dönemleri bir gözönüne getirin Hami oynarken kaç maçta rakipler bizi kendi sahamıza hapsedebildi merak ediyorum.
Hep eleştirildi, neymiş tekniği yokmuş afedersiniz öküz gibi abanıyormuş toplara teknikten yoksunmuş, gollerinin çoğu frikikmiş (ki bu koca bi yalan 219 golün olsa olsa 50 si frikiten atılmıştır gerisini elle attı demek ki ) falan felan.. Schalke 04 rövanş maçını hatırlayın sevgili Trabzonspor taraftarlarımız. Hani 2-0 yenik kapatmıştık ilk yarıyı, ve bütün tribünler sırtını sahaya dönüp Hami dışarı Hami dışarı diye bağırmıştı sanki sahada bitek Hami vardı! Ama ne oldu? İkinci yarı başladı önce Şota çaktı, sonra 2 tane de Hami atınca tribünlerimizin hali içler acısıydı neden içler acısıydı çünkü yarım saat önce sahadan attırmaya çalıştıkları Hami'ye şimdi inanılmaz bir tezahürat vardı. İşte futbol taraftlarının ne yazık ki Türkiye'de ki hali bu, ama tabi o tezahüratları maçın başından beri yapmayan seyirciye cevabı 3-5 dakkika sonra Schalke 3.golle cevap verip herkesi susturmuştu. O gün Trabzon taraftarı için kara bir gündü Hami denince aklıma hep yapılan o haksızlık geliyor. Yazık çok yazık! |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yönetim Kurulu
Genel Koordinatör Kayıt Tarihi: 10.01.09
Yer: Trabzon
|